Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Over Arno Reijnen

Arno Reijnen is van huis uit fotograaf die een aantal jaren terug zijn kunst ook op infrarood warmtepanelen is gaan drukken. Sinds enkele jaren combineert hij het fotograferen met het importeren en verkopen van infrarood-warmtepanelen. Kunst wat warmte geeft was zijn startpunt. Momenteel richt het bedrijf vooral op energie zuinig verwarmen en het liefst met O op de meter.  Vooral om dat het bedrijf ook zeer creatief is gaan de zaken in een stijgende lijn. Als kenner van de infrarood warmte probeert hij de kennis en het enthousiasme over de panelen te delen. Het bedrijf heeft met diverse ondernemers samenwerkingsverbanden in heel Nederland en daarom kan het bedrijf zowel grote als minder grote klussen aanpakken. Kwaliteit, goede service en een aantrekkelijke prijs is vooral het kenmerk van dit bedrijf. Alle panelen hebben een garantie termijn van minimaal 5 jaar of 7 jaar of 10 jaar.  Dit mede afhankelijk van de kwaliteit die men kiest. Voor elke situatie is een handige en praktische oplossing. Dit is ook weer een kenmerk van het bedrijf van Arno Reijnen.

 
 

Wat zijn infrarood warmtepanelen?

Voor iedereen een bekend en lastig onderwerp, nog steeds prijkt verwarming hoog op de lijst van energiekostenposten voor huishoudens en bedrijven. Er zijn veel ontwikkelingen gaande en het goede nieuws is dat dit wel degelijk efficiënter, comfortabeler en energiezuiniger kan. Door te verwarmen met infrarood warmtepanelen kunt u de verwarmingskosten tot 25-30 procent laten dalen. De IR warmtepanelen zijn bijna overal toe te passen als bijverwarming op plaatsen die slecht of moeilijk te verwarmen zijn. Daarnaast kunt u ze gebruiken als totale verwarmingsoplossing, bijvoorbeeld als u de verwarming in uw pand wilt vernieuwen.

Groot voordeel: infrarood warmtepanelen zijn niet echt kostbaar, je kan ze mee verhuizen en geheel onderhoudsvrij.

Voordelen infrarood warmtepanelen:

✓ Energiekostenbesparing gemiddeld tot 30 procent
✓ Warmtebehoefte per paneel regelbaar
✓ Comfortabele warmte
✓ Geen luchtcirculatie en stofverplaatsing
✓ Geen droge lucht
✓ 
Snel resultaat: binnen 10 minuten ervaart men de warmte
✓ 
Gezonde verwarming: goed voor de luchtwegen en bloed circulatie
✓ 
Esthetisch design: eigen opdruk van afbeeldingen mogelijk
✓ 
Geen onderhoud en onderhoudskosten
✓ Lokale verwarming, dus alleen daar verwarmen waar het nodig is
✓ Goedkoper in aanschaf t.o.v. centrale verwarming op gas
 

Voor wie?

Energiebesparing met infrarood warmtepanelen in uw woning

De kosten verminderen  door gebruik van infrarood warmtepanelen geeft een energiebesparing die kan oplopen 25 tot 30 procent. Infrarood warmtepanelen zetten stroom direct om in effectieve warmte waar het nodig is. Infrarood warmte hoeft niet door de lucht te worden getransporteerd en gaat dan ook minder snel verloren. Infrarood warmte is straling warmte. Grote open ruimten hoeven niet in hun geheel te worden verwarmd, maar slechts op plaatsen waar daadwerkelijk behoefte aan warmte is. Infrarood warmte panelen verwarmen massa dus mensen en materie rechtstreeks, dus zonder eerst alle lucht in de ruimte te hoeven opwarmen. Bovendien wordt de warmte gelijkmatig over de ruimte verdeeld, terwijl de warmte bij conventionele verwarming vooral bij de plafonds is geconcentreerd. Er is nog een belangrijk verschil. Warmte die in de lucht aanwezig is, kan weglekken via openstaan de deuren. Via infrarood opgewekte warmte wordt opgenomen door de vloeren, wanden en objecten, en zal dus minder snel weglekken.

In gasvrije woning kan men ideaal gebruik maken van de combinatie zonnepanelen, warmtepomp en de infrarood warmtepanelen. Medio 2019 komt in Den Haag een proef woning of showroom waar u kunt zien wat het effect is van infrarood warmtepanelen in combinatie met zonnepanelen en een warmtepomp. Deze woning is energieneutraal en is niet aangesloten op het gasnet. Alle voordelen van het gebruik van infrarood warmtepanelen wordt hier zichtbaar gemaakt.

Geen luchtcirculatie, maar stralingswarmte

De infrarood warmte panelen zenden warmtegolven naar objecten. Zoals wanden, plafonds, vloeren, meubels en alle andere voorwerpen in de directe leef-, woon- of werkomgeving. Deze verwarmen op hun beurt en geven dan een secundaire straling. Er heerst een gelijkmatige temperatuurverdeling tussen vloer en plafond. Hierdoor ontstaat er geen luchtcirculatie en is er geen noodzaak de lucht steeds opnieuw te verwarmen. Ideaal in een badkamer of werkruimte waar soms snel warmte aanwezig moet zijn.
 

Meer over duurzaamheid

 
 

Geen onderhoudskosten

Omdat geen sprake is van verbrandingsprocessen of warmte transport, zijn uw Infraood warmtepanelen geheel onderhoudsvrij. U bespaart ieder jaar weer op onderhoudskosten.

Installatie aan muur of plafond Infrarood warmtepanelen worden via een montagebeugel eenvoudig aan de muur of bij voorkeur aan of in het plafond bevestigd. Bij ruimtes hoger dan 3,5 meter kunnen de panelen aan staaldraden aan het plafond gehangen worden. De infrarood warmtepanelen worden vervolgens aangesloten op 230 volt en van de gewenste besturing voorzien voor het in en uitschakelen. Indien er geen mogelijkheid tot plafondmontage bestaat is een wandmontage te overwegen, er moet dan wel rekening worden gehouden met enig rendementsverlies.

Comfortverhogend & geluidloos

Lucht wordt bij het gebruik van infrarood warmtepanelen niet verwarmd en komt dan ook niet in beweging. U heeft daardoor minder last van tocht en stofcirculatie. Ook droogt de lucht veel minder uit en zullen de mensen in de ruimte ook minder snel last krijgen van droge ogen, huid en luchtwegen. Wie zich in de directe omgeving van de Infrarood-warmtepanelen bevindt zal binnen tien minuten na het inschakelen reeds de opkomen de warmte ervaren. De langgolvige infrarode warmtestraling bevordert bovendien de bloedcirculatie, wat een weldadig effect heeft op spieren en gewrichten.

Infrarood-warmtepanelen werken geluidloos. Dus geen last meer van borrelende en ruisende leidingen of blazende gasheaters.
 

Voorbeelden

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren