Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Duurzame verwarming

Infraroodpanelen worden al een jaar of 15 toegepast in de kantoorwereld. De ontwikkelingen gaan snel en zijn nog steeds gaande. De panelen van infrapower waar Infrarood-warmtepanelen.nl voor heeft gekozen zijn het beste wat er op dit gebied op dit moment te verkrijgen is. In grote lijn bestaat een infraroodpaneel uit een laag koolstof die de stroom in straling omzet, een reflectorlaag aan de achterkant, en een beschermingslaag aan de voorkant. De efficiency van een paneel wordt uitgedrukt in de hoeveelheid energie die daadwerkelijk in straling wordt omgezet. Bij de panelen van ons bedrijf is dat 93%. Dit is te danken aan nieuwe reflectortechnologie aan de achterzijde.

Zuiniger dan een radiator

Hoe kan het nu dat een elektrisch gevoed warmtepaneel zuiniger in het gebruik is dan een traditionele radiator? Het geheim zit hem in de soort warmteoverdracht: radiatoren geven hun warmte af aan de lucht, die vervolgens via het plafond langzaam de ruimte vult. Vaak is het temperatuurverschil tussen plafond en vloer in een woonkamer enkele graden. Dus duurt het vrij lang voordat het 's ochtends aan de ontbijttafel lekker warm is. Infraroodstraling daarentegen gaat in een rechte lijn door de ruimte, en wordt omgezet in warmte zodra de straling je huid of een ander oppervlakte raakt. Door panelen slim toe te passen kun je de temperatuur in huis een paar graden lager houden, en tegelijkertijd snel warmte hebben waar en wanneer je dat wilt.

Energiezuinig

De infrarood panelen van Infrarood-warmtepanelen.nl hebben allemaal een zeer lange levensduur, hebben een garantie van 5 jaar en hebben geen onderhoud nodig. De panelen werken compleet onafhankelijk van C.V. en/of gasleidingen, hebben geen rookkanalen of schoorstenen nodig.

Infraroodwarmte als de zon

De zon verwarmt de aarde door infraroodstraling, dit ervaren wij als zeer prettige warmte, onze aarde geeft de opgenomen zonne-warmte vervolgens weer af aan de lucht. Bij Infrarood-warmtepanelen werkt precies zo. Je voelt de warmtealsof je in de zon staat.

De infrarood verwarming bereikt objecten zoals: de tafel, de stoelen, de vloer, muren en personen. Maar ook in de bedrijfshal wordt alles verwarmt. Deze straling wordt ervaren als warmte. Vervolgens geven de objecten en personen de straling weer af aan de omgeving. Bij infrarood verwarming is er dus sprake van directe en een indirecte warmteoverdracht. Hoe korter de golflengte in infrarood hoe groter de energie inhoud van de straling. Per situatie en per toepassing kan gekozen worden voor bijpassende lange golf of korte golf infrarood verwarming. In een bedrijfshal is een andere warmte nodig dan in een badkamer.
 

Contact opnemen

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren