Energiezuinig verwarmen

 

Infraroodpanelen worden al een jaar of vijftien toegepast in de kantoorwereld en zijn een manier van energiezuinig verwarmen. De ontwikkelingen gaan snel en zijn nog steeds gaande. De panelen van infrapower waar Infrarood-warmtepanelen in Den Haag voor heeft gekozen, zijn het beste wat er op dit gebied op dit moment te verkrijgen is. In grote lijn bestaat een infraroodpaneel uit een laag koolstof die de stroom in straling omzet, een reflector laag aan de achterkant, en een laag bescherming aan de voorkant. De effectiviteit van een paneel wordt uitgedrukt in de hoeveelheid energie die daadwerkelijk in straling wordt omgezet. Bij de panelen van ons bedrijf is dat 93%. Dit is te danken aan nieuwe reflectortechnologie aan de achterzijde en hierdoor kunt u energiezuinig uw huis verwarmen.

Energiezuinig verwarmen, zuiniger dan een radiator


Hoe kan het nu dat een elektrisch gevoed warmtepaneel zuiniger in het gebruik is dan een traditionele radiator? Het geheim zit hem in de soort warmteoverdracht: radiatoren geven hun warmte af aan de lucht, die vervolgens via het plafond langzaam de ruimte vult. Vaak is het temperatuurverschil tussen het plafond en de vloer in een woonkamer enkele graden. Het duurt dan ook vrij lang voordat het 's ochtends aan de ontbijttafel lekker warm is. Infraroodstraling gaat daarentegen in een rechte lijn door de ruimte, en wordt omgezet in warmte zodra de straling je huid of een ander oppervlakte raakt. Door panelen slim toe te passen tijdens de bouw houd je de temperatuur in huis een paar graden lager, en profiteer je tegelijkertijd snel van warmte waar én wanneer je dat wilt.

Energiezuinig


De infraroodpanelen van Infrarood-warmtepanelen hebben allemaal een zeer lange levensduur, een garantie van vijf jaar en ze hebben geen onderhoud nodig. De panelen werken compleet onafhankelijk van C.V. en/of gasleidingen en hebben geen rookkanalen of schoorstenen nodig.

Infraroodwarmte als de zon


De zon verwarmt de aarde door infraroodstraling en dit ervaren wij als een zeer prettige warmte. Onze aarde geeft de opgenomen zonnewarmte vervolgens weer af aan de lucht. Bij infrarood-warmtepanelen werkt precies zo. Je voelt de warmte alsof je in de zon staat. De infraroodverwarming bereikt objecten zoals: de tafel, de stoelen, de vloer, muren en personen. Ook in de bedrijfshal wordt alles verwarmd. Deze straling wordt ervaren als warmte. Vervolgens geven de objecten en personen de straling weer af aan de omgeving. Bij infraroodverwarming is er dus sprake van directe en een indirecte warmteoverdracht. Hoe korter de golflengte in infrarood, hoe groter de energie-inhoud van de straling. Per situatie en per toepassing kan gekozen worden voor bijpassende lange golf of korte golf infraroodverwarming. In een bedrijfshal is een andere warmte nodig dan in een badkamer. Onze infrarood-warmtepanelen zijn ook goed te gebruiken in Hot yoga-ruimtes, want met deze panelen transpireer je veel en verbrand je meer vet.

 

Contact opnemen

Neem contact op met ons bedrijf


Wilt u ook uw huis energiezuinig verwarmen met onze infraroodpanelen? Neem dan contact op met ons bedrijf Infrarood-warmtepanelen in Den Haag en bestel een infrarood-warmtepaneel. Vul ons contactformulier in, stuur een e-mail naar info@infrarood-warmtepanelen.nl, of neem telefonisch contact op via 06 28 769 290. Bekijk voor wie de warmtepanelen een goede oplossing zijn of bespreek wat het u kan bieden.