Veelgestelde vragen over infraroodverwarming

Hoe werkt het?

Infrarood warmtepanelen zetten elektriciteit om in langgolvige infrarood warmtestraling, die vergelijkbaar is met de warmte die u van de zon ervaart. De infrarood warmtestralen worden verspreid door de ruimte en verwarmen direct de objecten en materie in die ruimte. Zo zijn bijvoorbeeld de wanden en vloeren altijd warm en droog.

Waar kunt u infrarood warmtepanelen het beste toepassen?

Er zijn veel situaties waarin u Infrarood-warmtepanelen kunt toepassen. U kunt ze zowel als hoofd als bijverwarming inzetten. In huishoudens wordt hjet veel toegepast in de badkamers en studiekamers. Tot afnemers van onze Infrarood-warmtepanelen behoren bijvoorbeeld kantoren, Hot yoga ruimtes, kantines, sportscholen, instellingen in de medische sector en de zorg, winkels (kassagebied), bedrijven en instellingen met wacht en ontvangstruimten en bedrijven in de recreatieve sector.

Wat is verschil met een elektrische kachel?

Bij een elektrische kachel wordt de lucht verwarmd. Via de lucht worden vervolgens de objecten en materie verwarmd. Om het effect hiervan te ervaren zal eerst alle lucht in de ruimte moeten worden verwarmd. Vooral bij hoge ruimten kost dit veel energie. Bovendien verdwijnt opgewarmde lucht gemakkelijk door een openstaande deur of raam. Infrarood-warmtepanelen hoeven niet eerst de lucht op te warmen en zijn daardoor veel efficiënter.

Hoe stuur je infrarood warmtepanelen aan?

Dit kan op verschillende manieren: een draadloze thermostaat, slimme stekkers waarmee de apparaten op afstand aan en uit kunnen worden gezet of gewoon door de stekker in het stopcontact te steken.

Worden Infrarood warmtepanelen warm of heet?

De panelen zullen weliswaar warm of heet aanvoelen, maar kunnen kortstondig worden aangeraakt zonder verbrandingsgevaar.

Wat is de garantie op het product?

De garantie op het product is 5 jaar. Normaal gesproken hebben de Infrarood-warmtepanelen een levensduur van zo’n 20 25 jaar. Gedurende die tijd is het rendementsverlies nagenoeg nihil.

Zijn Infrarood warmtepanelen schadelijk?

Nee, Infrarood-warmtepanelen zijn niet schadelijk. Ze bevatten geen schadelijke UV-stralen zoals de zon. Integendeel, de panelen bieden een gezonde vorm van verwarming. Doordat er minder luchten stofcirculatie is, is het zelfs uitermate geschikt voor mensen met luchtwegaandoeningen.

Waarom bespaart het?

Infrarood warmtepanelen zetten stroom direct om in effectieve warmte daar waar het nodig is. Warmte hoeft niet te worden getransporteerd en gaat dus niet verloren. Grote ruimten hoeven niet in hun geheel te worden verwarmd, maar slechts doelgericht op de plaatsen waar warmtebehoefte is. Warmtepanelen verwarmen mensen en materie rechtstreeks, zonder eerst alle lucht in de ruimte te hoeven verwarmen. De warmte wordt bovendien gelijkmatig over de ruimte verdeeld, terwijl de warmte bij conventionele verwarming met name bij het plafond is geconcentreerd. De warmte zal ook minder makkelijk weglekken via openstaande deuren omdat de warmte vooral in de vloeren, wanden en objecten aanwezig is en minder in de lucht.

Nog meer vragen?