Over Arno Reijnen, hij werkt met warmtepanelen 

Arno Reijnen is van huis uit fotograaf die een aantal jaren terug zijn kunst ook op infrarood-warmtepanelen is gaan drukken. Kunst die warmte uitstraalt, was zijn startpunt.

Momenteel richt het bedrijf Infrarood warmte panelen vooral op energiezuinig verwarmen en het liefst met nul op de meter.  Het bedrijf is ook zeer creatief, de zaken gaan goed. De prijzen van de panelen zijn altijd zeer gunstig en ook goedkoop. De kwaliteit is super, klasse A.

Alleen op afspraak kunt u naar de showroom komen in Den Haag en Infrarood-warmtepanelen ervaren en de warmte voelen. Stralingswarmte is anders dan convectie warmte. Het bedrijf heeft met diverse ondernemers samenwerkingsverbanden in heel Nederland. Kwaliteit, goede service en een aantrekkelijke prijs maakt ons bekend. U heeft op alle panelen  minimaal vijf  jaar garantie. 

 

Wat zijn warmtepanelen?

Voor iedereen is het een bekend en lastig onderwerp, want nog steeds prijkt verwarming hoog op de lijst van energiekostenposten voor huishoudens en bedrijven. Er zijn veel ontwikkelingen gaande en het goede nieuws is dat dit wel degelijk efficiënter, comfortabeler en energiezuiniger kan. Door te verwarmen met infrarood-warmtepanelen, kunt u de verwarmingskosten laten dalen. De IR-warmtepanelen zijn bijna overal toe te passen als bijverwarming op plaatsen die slecht of moeilijk te verwarmen zijn. Daarnaast kunt u ze gebruiken als complete verwarmingsoplossing, bijvoorbeeld als u de verwarming in uw pand wilt vernieuwen. Groot voordeel: infrarood-warmtepanelen zijn niet kostbaar, u kunt ze mee verhuizen en ze zijn geheel onderhoudsvrij.

Voordelen infrarood warmtepanelen

✓ Energiekostenbesparing gemiddeld tot 30 procent

✓ Warmtebehoefte per paneel regelbaar

✓ Comfortabele warmte

✓ Geen luchtcirculatie en stofverplaatsing

✓ Geen droge lucht

✓ Snel resultaat: binnen tien minuten ervaart men de warmte

✓ Gezonde verwarming: goed voor de luchtwegen en bloedcirculatie

✓ Esthetisch design: eigen opdruk van afbeeldingen mogelijk

✓ Geen onderhoud en onderhoudskosten

✓ Lokale verwarming, dus alleen daar verwarmen waar het nodig is

✓ Goedkoper in aanschaf t.o.v. centrale verwarming op gas

 

Typ hier tekst

Voor wie?

Energiebesparing met infrarood warmtepanelen in uw woning

De kosten verminderen door gebruik van infrarood-warmtepanelen geeft een energiebesparing die kan oplopen van 25 tot 30 procent. Infrarood-warmtepanelen zetten stroom direct om in effectieve warmte waar dat nodig is. Infraroodwarmte hoeft niet door de lucht te worden getransporteerd, en gaat dan ook minder snel verloren. Infraroodwarmte is stralingswarmte. Grote open ruimten hoeven niet in hun geheel te worden verwarmd, maar slechts op plaatsen waar daadwerkelijk behoefte aan warmte is. Infrarood warmtepanelen verwarmen massa ofwel mensen en materie rechtstreeks, en zonder eerst alle lucht in de ruimte te op te warmen. Bovendien wordt de warmte gelijkmatig over de ruimte verdeeld, terwijl de warmte bij conventionele verwarming vooral bij de plafonds is geconcentreerd. Er is nog een belangrijk verschil. Warmte die in de lucht aanwezig is, kan weglekken via openstaan de deuren. Via infrarood opgewekte warmte wordt opgenomen door de vloeren, wanden en objecten, en zal dus minder snel weglekken.

In een gasvrije woning kan men ideaal gebruikmaken van de combinatie zonnepanelen, warmtepomp en de infrarood-warmtepanelen.  In Den Haag hebben we op afspraak een showroom waar u kunt zien wat het effect is van infrarood-warmtepanelen in combinatie met zonnepanelen en een warmtepomp.  Deze woning is energieneutraal en is niet aangesloten op het gasnet. Alle voordelen van het gebruik van infrarood-warmtepanelen wordt hier zichtbaar gemaakt.

Geen luchtcirculatie, maar stralingswarmte


De infrarood-panelen zenden warmtegolven naar objecten, zoals  wanden,  een plafond, vloeren, meubels en alle andere voorwerpen in de directe leef-, woon- of werkomgeving. Deze verwarmen op hun beurt en geven dan een secundaire straling. Er heerst een gelijkmatige temperatuurverdeling tussen vloer en plafond. Hierdoor ontstaat er geen luchtcirculatie en is er geen noodzaak de lucht steeds opnieuw te verwarmen. Dit is ideaal in een badkamer of werkruimte waar soms snel warmte aanwezig moet zijn.

Meer over duurzaamheid

Geen onderhoudskosten

Omdat geen sprake is van verbrandingsprocessen of warmtetransport, zijn uw warmtepanelen geheel onderhoudsvrij. U bespaart ieder jaar weer op onderhoudskosten. Installatie aan muur of plafond is heel makkelijk, infrarood warmtepanelen worden via een montagebeugel eenvoudig aan de muur of bij voorkeur aan of in het plafond bevestigd. Bij ruimtes hoger dan 3,5 meter kunnen de panelen aan staaldraden aan het plafond gehangen worden. De warmtepanelen worden vervolgens aangesloten op 230 volt en van de gewenste besturing voorzien voor het in- en uitschakelen. Als er geen mogelijkheid tot plafondmontage bestaat, is een wandmontage te overwegen, maar er moet dan wel rekening worden gehouden met enig rendementsverlies.

Comfort verhogend en geluidloos


Lucht wordt bij het gebruik van infrarood warmtepanelen niet verwarmd en komt dan ook niet in beweging. U heeft daardoor minder last van tocht en stofcirculatie. Ook droogt de lucht veel minder uit en zullen de mensen in de ruimte ook minder snel last krijgen van droge ogen, huid en luchtwegen. Wie zich in de directe omgeving van de infrarood-warmtepanelen bevindt, zal binnen tien minuten na het inschakelen al de opkomen de warmte ervaren. De langgolvige infrarode warmtestraling bevordert bovendien de bloedcirculatie, wat een weldadig effect heeft op spieren en gewrichten. Infrarood-warmtepanelen werken geluidloos, dus heeft u geen last meer van borrelende en ruisende leidingen of blazende gas-heaters.

Vraag meer informatie over onze warmtepanelen


Wilt u meer informatie over warmtepanelen die u bijvoorbeeld op het plafond kan bevestigen? Neem dan contact op met ons bedrijf Infrarood-warmtepanelen in Den Haag. U kunt het contactformulier invullen.

Voorbeelden